Se en masse flotte flybilleder.
Lær om F16 på en sjov måde.
Har du nogen spørgsmål ? Så gå til Forum'et.
Skriv venligst i gæstebogen.
En masse flyrelaterede links
Hvem står bag ?
Gå til forsiden
Interaktiv f16

AN/APG-66 Radaren


AN/APG-66 er en pulse-doppler radar designet specielt til F-16 Fighting Falcon. Den blev udviklet fra Westinhouse's WX-200 radar og er designet til at operere med Sparrow og AMRAAM medium-range og Sidewinder short-range missilerne. AN/APG -66 APG-66 benytter en "slotted planar-array" antenne placeret i flyets næse og benytter fire frekvenser indenfor I/J båndet. Modulsystemet består af seks "Line-Replaceable Units (LRUs)", hver med sin strømforsyning. LRUerne består af antennen, sender, low-power Radio Frequency (RF) enhed, digital signal processor, computer, og kontrol panel.

Systemet har 10 forskellige modes, delt op i air-to-air, air-to-surface display, og sub-modes. Air-to-air modes er search og engagement. Der er seks air-to-surface display modes (real beam ground map, expanded real beam ground map, doppler beam- sharpening, beacon, and sea). APG-66 har også to submodes: engagement og freeze.

I search mode laver APG-66 uplook og downlook scanning. Uplook mode bruger "low Pulse Repetition Frequency (PRF)for medium- and high-altitude target detection in low clutter". Downlook bruger "medium PRF for target detection in heavy clutter environments". Search mode giver også mulighed for en relativ højdeudlæsning på target.

Når et target er fundet i search mode, kan et engagement sub-mode bruges. Engagement tillader systemet at bruge AMRAAM, Sidewinder, og Sparrow missilerne. Ved engagement med Sidewinder sender APG-66 "slaving commands" som "slaver" missilet søgehoved til radarens line-of-sight. En "Operational Capability Upgrade (OCU)" blev udført for at modificere APG-66 til at bruge AMRAAM missilet. OCUen giver radaren det nødvendige datalink, så den er i stand til at give mid-course updates til missilet.

Target acquisition kan enten ske manuelt eller automatisk i track mode. Der er fire Air Combat Maneuvering (ACM) modes til rådighed til at udføre automatisk target acquisition. En mere uddybene gennemgang af AGP-66 findes under den engelske version af min side. Den er ikke oversat fuldt ud grundet de mange udtryk der er umulige at oversætte.

En ny version af AN/APG-66, betegnet AN/APG-66(V)2 bliver installeret i F-16A/B flyene i forbindelse med Mid Life Update. Det nye avionics er lettere og forøger rækkevidde og pålidelighed.

gå til toppen